Wat is penetratietesting en wanneer is het nodig?

penetratietesting

Het internet is ongelofelijk boeiend en nuttig, maar brengt ook een hoop risico’ s met zich mee. Vooral voor ondernemers, want je bent gevoelig voor fraude en oplichting. Wellicht is het tijd om penetratietesting toe te passen voor je bedrijf. 

penetratietesting

Het nut van penetratietesting

Heb je een bedrijf dat actief is op het internet? Gebruik je een netwerk dat op het internet is aangesloten? Dan is het heel belangrijk dat jouw netwerk altijd goed beveiligd is. En zo goed mogelijk beveiligd is. Daarom is het aan te raden om penetratietesting te laten uitvoeren. Er zijn bedrijven die deze test kunnen uitvoeren. Ze gaan dan onderzoek doen naar je netwerk en veiligheid online, en kijken hoe makkelijk je te hacken of de kraken bent. Ze proberen als het ware bij je in te breken om te kijken hoe snel dit mogelijk is. 

Waarom is dit belangrijk?

Het is ontzettend vervelend als je te maken krijgt met bijvoorbeeld ransomware. In dit geval breekt een hacker bij je in en stelen zij belangrijke of geheime informatie. Om die informatie terug te krijgen, moet je dan een grote som geld betalen. Deze manier van chantage wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen.