U gaat verhuizen!

Er breekt een nieuwe fase aan in uw leven en gaat hierom uw huis verkopen Sint-Michielsgestel. Uw huis zit natuurlijk vol met waardevolle herinneringen. Daarom is het belangrijk om een verkoopmakelaar te vinden die u goed door dit proces begeleid en naar uw wensen luistert. Kijk niet direct naar de makelaar die het huis van de buren heeft verkocht. Kijk vooraf goed naar wat voor soort makelaar u graag wil. Wilt u liever een traditionele makelaar of een internetmakelaar? Probeer ook te overwegen wat de kosten zijn die u wilt uitgeven aan een makelaar. Een traditionele makelaar is vaak duurder dan een internetmakelaar. Echter heeft u als verkoper met een internetmakelaar zelf meer verantwoordelijkheden. 

Wilt u een woning verkopen?

U wilt uw woning verkopen in Sint-Michielsgestel. Laat u tijdens deze fase dan bijstaan door een makelaar Sint-Michielsgestel. Hoe een verkoopmakelaar u bijstaat heeft u zelf in de hand. U kunt kiezen om alle werkzaamheden uit te laten voeren door de makelaar. Van het zoeken naar potentiële kopers tot de overdracht naar de notaris kunt u zonder zorgen laten uitvoeren door een makelaar. Maar ook kunt u kiezen om de makelaar in te schakelen voor deeldiensten. U kunt onder andere zelf mensen rondleiden en de overdracht laten uitvoeren door een makelaar. Daarentegen is een makelaar handig om bij de hand te hebben omdat hij meer kennis heeft over de regio Sint-Michielsgestel. Hij heeft veel kennis over de regio en kan u voorzien van veel informatie over verschillende wijken en nabijgelegen voorzieningen. Tijdens een rondleiding kan hij uw gasten ook meer vertellen. 

Handige tips voor het verkopen van uw woning

U kunt kleine handelingen uitvoeren die al een groot verschil maken tijdens de verkoop van uw huis. Zo kunt u bijvoorbeeld bepaalde dingen aan uw huis opknappen. Zoals het vastschroeven van een loszittende deurklink of een muur voorzien van een likje verf zodat deze weer mooi oogt. Maar ook het minimaliseren van het persoonlijke kan een verschil maken. Zorg ervoor dat er geen kindertekeningen op elke muur hangen of dat er geen wasmand vol vieze kleren in zicht staan. Het is belangrijk dat u enthousiasme toont in nieuwe kopers maar toch zakelijk blijft. U hoeft niet te liegen maar alles vertellen is ook niet nodig. 

Moeite om een makelaar te vinden?

Het is begrijpelijk dat u moeite heeft met een makelaar vinden of dat u niet weet welke makelaar nou eigenlijk bij u past. Vooral als dit de eerste keer is dat u uw woning verkoopt. Geen zorgen. U kunt altijd naar adviesbureaus of onafhankelijke verenigingen gaan en hier uw vragen of twijfels voorleggen. Zij zullen samen met u kijken naar de meest geschikte makelaar voor u. Tevens kunt u in uw directe omgeving vragen naar ervaringen en advies.