Zorg

Kies de juiste zorgverzekering

Zoals je waarschijnlijk wel weet ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten wanneer je in Nederland woont. Een zorgverzekering dekt de zorgkosten die je oploopt en zo zorg je ervoor dat je niet opeens voor financiële problemen komt te staan wanneer je plotseling in het ziekenhuis beland. Je betaalt echter wel een maandelijks bedrag aan de zorgverzekeraar om deze kosten te laten dekken. In dit artikel bespreek ik meer over de zorgverzekeringen in ons land.

Soorten zorgverzekeringen

De zorgverzekeringen in ons land kan je verdelen in twee zorgverzekeringen, namelijk de basiszorgverzekering en de aanvullende zorgverzekering. Om te beginnen de basiszorgverzekering, deze is verplicht en dekt alle noodzakelijke zorgkosten, zoals de kosten voor de huisarts of voor het ziekenhuis. De aanvullende zorgverzekering is niet verplicht, maar kan je als aanvulling nemen voor je basiszorgverzekering. Een aanvullende zorgverzekering kan je zelf samenstelling om extra kosten te dekken. Hierdoor betaal je maandelijks een extra bedrag, maar worden de extra zorgkosten ook gedekt.

De juiste zorgverzekering kiezen

Omdat er verschillende mogelijkheden zijn moet je natuurlijk wel de juiste zorgverzekering kiezen, maar hoe doe je dit precies? Om te beginnen is het handig om je wensen en behoeften op een rijtje te zetten. Hierna kan je de verschillende zorgverzekeraars online vergelijken. Hieruit kan je degene kiezen die het beste bij je past. Wanneer je dit hebt gedaan kan kiezen om over te stappen. Zorg wel dat je dit uiterlijk eind december beslist, want in januari kan je niet meer overstappen. Wanneer je niet overstap, blijf je automatisch bij je huidige zorgverzekering en ga je direct akkoord met de nieuwe premies en voorwaarden.