Een spiraalboor aanschaffen

De spiraalboor is de meest gebruikelijke en de makkelijkste boor om een gat in metaal, hout of om in niet-ijzerhoudende materialen te boren. Maar omdat er zoveel varianten zijn van deze boor is het verstandig om de juiste spiraalboor te kiezen voor de specifieke taak. Dit zal ervoor zorgen dat je productie hoger zal worden, de kosten van je werkzaamheden minder zullen zijn en het zal je het gewenste resultaat opleveren. Als je gaat proberen om een gat te boren met een ongeschikte boor zal dit zelfs de meeste rustige persoon tot waanzin drijven. Zorg er ook altijd voor dat je boor scherp is voordat je ermee aan de slag gaat. Als je merkt dat je veel kracht moet zetten als je aan het boren bent dan wordt het tijd deze weg te gooien en een nieuwe aan te schaffen. Het kan anders mogelijk je werk verpesten en het zet meer spanning op je boormachine.

Hoe ziet een spiraalboor eruit?

Spiraalboren zijn roterende snijgereedschappen die normaal gesproken 2 snijkanten en 2 groeven hebben die gevormd zijn in het boorlichaam. Deze groeven zorgen ervoor dat er in randen geboord kan worden, dat stof en schilfers afgevoerd worden en dat eventueel snijvloeistof zijn doel bereikt. Je kunt de spiraalboor herkennen aan de stijl van de schacht, de lengte, materiaal of de helix of spiraalvormige vorm van de groeven.

Het geschikte materiaal kiezen

Het geschikt design kiezen voor de specifieke werkzaamheid kan een kosten besparende beslissing zijn. Snelstaal is over het algemeen geschikt voor allerhande taken en past bij vele kleine en snelle onderhoudswerkzaamheden. De kobalt spiraalboor is vaak een langer leven beschoren en werkt goed bij hogere snelheden. De hardmetalen spiraalboren zijn een goede keus als de voorwaarden voor snelheid, voeding en dichtheid optimaal zijn. Coatings kunnen ervoor zorgen dat je boor langer meegaan en zijn de moeite waard te overwegen als je spiraalboren gaat aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *