Een nieuwe, oude trend

Nu je beton ciré steeds vaker tegenkomt in interieurmagazines, zal je je vast wel eens afgevraagd hebben wat het nou precies is of waar het ineens vandaan komt. Beton ciré is helemaal niet iets nieuws blijkbaar! Het werd namelijk al gebruikt door de Romeinen. Een groot verschil met de Romeinen, is dat zij het veelal voor bruggen gebruikte, en wij het een mooi materiaal vinden voor onze keukens en badkamers!

De Fransen waren de eerste die beton ciré gingen gebruiken voor ruimtes in huis. Door de waterdichtheid en het makkelijk schoonmaken van het materiaal hadden zij ook al bedacht dat het ideaal zou zijn voor badkamers. De naam die wij gebruiken hiervoor, beton ciré dus, is ook in het Frans! Letterlijk vertaald betekent dit geweven beton.

Waar willen we het hebben?

De Fransen begonnen met de badkamer, wij zitten te denken aan de keuken! Eigenlijk is dit materiaal geschikt voor elke ruimte in je huis waar wel eens water komt, maar het is al helemaal perfect voor bijvoorbeeld je keukenblad. Je kunt het op veel manieren afwerken, maar door het glad te schuren en daarna een waterdichte coating te gebruiken, heb je een onwijs makkelijk keukenblad gemaakt. Zelf een keukenblad maken van beton cire is dan ook steeds populairder aan het worden.

Door het gladde oppervlak en het gebrek aan kleine voegen, is het ook nog eens zeer hygiënisch. Je kunt het alleen voor je keukenblad gebruiken, maar natuurlijk ook voor je vloer! Als je van die echte industriële look houdt, zal je smullen van de mogelijkheden die beton ciré biedt!

Wie had dat gedacht

Zelfs voor mensen die niet van klussen houden, ligt een keukenblad maken van beton cire binnen handbereik. En door het gemakkelijke proces, is succes bijna gegarandeerd! Laat je dus niet afschrikken. Eten klaarmaken op je eigen gemaakte keukenblad zal zo veel voldoening geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *