E achter B halen voor het gebruik van een aanhanger

Rijbewijs

Heb jij al eens gehoord van de mogelijkheid om E achter B te halen op je rijbewijs? Standaard haal je rijbewijs B, wat niets meer is dan je autorijbewijs. Nadat je dit rijbewijs gehaald hebt, mag je een aanhanger tot een bepaald gewicht gebruiken. De exacte richtlijnen voor het rijden met een aanhanger vind je op de website van de Nederlandse overheid. Wanneer het gewicht van de aanhanger en lading groter is dan deze richtlijnen, dien je een aanvullend rijbewijs te halen. Hier komt rijbewijs E achter B kijken! Het aanhangerrijbewijs kun je bij verschillende Nederlandse rijscholen halen en biedt diverse voordelen. Doordat je met een zwaardere aanhanger mag rijden, ben je bijvoorbeeld breder inzetbaar voor je werkgever.

E achter B

Zelf E achter B halen op je rijbewijs

Het behalen van je aanhangerrijbewijs duurt veel minder lang, dan het behalen van je reguliere autorijbewijs. Zo is het al snel toegestaan om met een groter gewicht te rijden! Wist je dat het zelfs mogelijk is om dit aanvullende rijbewijs binnen een dag te halen? Wanneer je nog weinig ervaring hebt in het rijden met een aanhanger, dan is het verstandig om eerst een proefles te volgen. Tijdens deze proefles wordt een inschatting gemaakt van je huidige vaardigheden, om op basis daarvan te bepalen hoeveel rijlessen je nodig hebt. Een instructeur kan je hier tijdens de proefles, die vaak 90 minuten duurt, meer over vertellen. Ook wanneer je meerdere dagen nodig hebt, gaat het behalen van je aanhangerrijbewijs snel.

Aanhanger

Geschikte rijschool voor het behalen van je aanhangerrijbewijs

Vaak is het mogelijk om je aanhangerrijbewijs bij dezelfde rijschool te behalen, als waar je ook het autorijbewijs gehaald hebt. Op de website van je rijschool kun je hier doorgaans meer informatie over vinden. Mocht je het autorijbewijs nog moeten halen, dan is het verstandig om alvast vooruit te denken en te zoeken naar een rijschool met meerdere soorten rijlessen. Zo hoef je tussentijds niet van rijschool te wisselen!