De meest bekende sportweddenschap

Als online gokker weet jij als geen ander je weg te vinden naar een sportweddenschap, maar wat is nou eigenlijk de meest bekende variant? Je raadt het al: de weddenschap waarmee je aangeeft wie de wedstrijd gaat winnen. In voetbal is dit de 1×2 bet, terwijl je in Formule 1 of wielrennen werkelijk op één persoon inzet. Dit type weddenschappen vereist weinig ‘voorkennis’, ofwel what you see, is what you get. Je zet simpelweg je geld in op de winnaar van de wedstrijd. Is dit een interessante weddenschap, of kan je beter inzetten op andere weddenschappen?

De 1×2 sportweddenschap: simpel en doeltreffend

De meest bekende weddenschap vinden we terug in het voetbal, en dit is de 1×2 weddenschap. De 1 staat hierin voor ‘winst thuis’, de x voor ‘gelijkspel’ en de 2 voor ‘winst uit’. Veruit de meeste mensen zullen bij dit type weddenschap trouwens kiezen voor 1 of 2, en minder voor een gelijkspel. Men heeft over het algemeen wel een voorkeur voor een team, welke zij als favoriet bestempelen. Hoe interessant is deze weddenschap? Wat betreft de eenvoud van de weddenschap erg interessant, want het behoeft geen échte kennis om de weddenschap te plaatsen. Wat betreft de quotering bij dit type weddenschap: die is minder interessant. 

Lagere quoteringen  

De 1×2 weddenschap, dan wel een weddenschap voor de winnaar van een wedstrijd, ligt doorgaans erg laag. Dit komt omdat vrijwel iedere wedstrijd, of het nou in voetbal of Formule 1 is, wel een verwachte winnaar heeft. De quotering is hierdoor lager dan je zou willen, waardoor het interessanter is om op de underdog in te zetten. Helaas neem je in dat geval weer een groter risico. De 1×2 weddenschap is vooral erg verouderd, en in andere markets is tegenwoordig veel meer potentie te vinden. De meest bekende sportweddenschap is daarmee niet altijd de meest aantrekkelijke weddenschap.