BHV training

In ieder bedrijf en iedere organisatie is een BHV’er noodzakelijk. Volgens de wet moeten er altijd voldoende BHV’ers aanwezig zijn, hoewel er niet specifiek is vastgelegd welk aantal precies voldoende is. Het maakt niet uit of je werkt bij een commercieel bedrijf op kantoor of in een vrijwilligersorganisatie of andere non-profit organisatie. Om te voldoen aan de eis voor voldoende BHV’ers, kun je een BHV training volgen of je werknemers deze laten volgen. Een BHV training kan iedereen volgen. Je volgt de BHV training in principe eenmalig, maar moet daarna wel herhalingstrainingen volgen.

Wat leer je bij BHV training?

In een BHV training leer je verschillende dingen. Zo leer je allereerst levensreddende handelingen uit te voeren. Je weet dan bijvoorbeeld wat je moet doen wanneer iemand een hartstilstand krijgt. Omdat de technologie en ontwikkelen op dit gebied snel kunnen gaan, is het nodig om jaarlijks een herhaling BHV training te volgen. Zo zorg je dat je kennis en vaardigheden niet verzwakken of verouderen. Maar tijdens een BHV training leer je meer dan alleen handelen in individuele noodsituaties. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van brand in het gebouw waar je werkzaam bent.

Welke BHV trainingen zijn er?

Tijdens de BHV training leer je hoe je in dat geval moet handelen. Hierbij wordt aandacht besteed aan de communicatie, maar ook het alarmeren en ontruimen. Er zijn verschillende BHV trainingen van G4S die je kunt volgen. Dit zijn onder andere de basis en herhalingscursus, maar ook opleidingen reanimatie en AED, brand, alarmeren, ontruimen en communicatie, en levensreddende eerste hulp. Daarnaast is er de instructeursopleiding brand en ontruimen NIBHV en de opleiding bedrijfshulpverlening NIBHV. Bekijk alle opties hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *